Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ward

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Ward: Ward is afkomstig van het Germaanse woord wart en betekent "hoeder" of "wachter". Het komt dikwijls voor in combinatie met andere woorden, zoals Edward.

Bekende naamdragers

Ward Ruyslinck (1929) is een Vlaamse schrijver. Typisch voor zijn werken is zijn kritiek op de kapitalistische maatschappij. Twee van zijn werken werden verfilmd, nl. De Stille Zomer en Wierrook en Tranen.

Ward Beysen (1941-2005) was een Vlaams liberaal politicus in 1981 volksvertegenwoordiger werd in 1985 fractieleider van de PVV, de partij die later de VLD werd. Ward Beysen probeerde kiezers te winnen van het Vlaams Blok door betaalde thema's, zoals veiligheid, over te nemen. Maar deze tactiek mislukte. In 2003 richtte Ward Beysen een nieuwe rechtse partij op: het Liberaal Appèl. Maar deze partij kende weinig succes en werd een jaar later opgedoekt.

Afgeleide namen: Edouard, Eduard, Edward

Geboortekaartjes met de naam Ward

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ward. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ward of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ward kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ward of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Ward   27 Mar 2015
Stoere naamgenoot!

ward   05 Sep 2013
dit was compleet nutteloze info


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455