Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Walid

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Walid: Walid is een Arabische jongensnaam, met als betekenis "de pasgeborene".

Bekende naamdragers

Walid Jumblatt (1949) is een Libanees politicus die voorzitter is van de Progressieve Socialistische Partij en vorst van de Druzen in het Choufgebergte. In 1982 en 1983 kon Walid Jumblatt, gesteund door de Sovjet-Unie, het offensief christelijke Falange milities in het woongebied van veel Druzen afwenden. Walid was ook gekant tegen de bezetting van Libanon door Syrië.

Walid Benmbarek (1980) is een Nederlandse acteur van Marokkaanse afkomst. Walid was te zien als dee Turkse rechercheur Mohammed Aydin in Goede Tijden, Slechte Tijden. In 2009 speelde Walid de rol van Ibrahim El-Bassity in Onderweg Naar Morgen.

Afgeleide namen: Waleed, Walied, Wallid

Geboortekaartjes met de naam Walid

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Walid. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Walid of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Walid kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Walid of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

ismaïl   18 Nov 2019
je dada

walid   04 Oct 2012
gwn erge naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455