Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Vivian

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Vivian: De meisjesnaam Vivian is een afleiding van het Latijnse vivus, met als betekenis "de levende".

Bekende naamdragers

Vivian Boelen (1956) is een Nederlands presentatrice, die in 1976 debuteerde als omroepster bij Veronica. Vanaf 1980 werkte Vivian als freelancer voor verschillende zenders. In 2006 werd Vivian verkozen tot My Fair Lady Hoedendraagster van het jaar.

Vivian Ruijters (1971) is een Nederlandse atlete, die is gespecialiseerd in de lange afstand. Vivian werd viermaal Nederlands kampioene en won verschillende wedstrijden, waaronder de Plassenloop, Tilburg Ten Miles, marathon van Eindhoven en Groet Uit Schoorl. In 2001 werd Vivian voor het eerst Nederlandse kampioenschap op de 5.000 m en de 10 km.

Afgeleide namen: Vivi, Vivia, Viviana, Viviane, Vivianna, Vivianne, Vivien, Vivienne

Geboortekaartjes met de naam Vivian

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Vivian. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Vivian of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Vivian kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Vivian of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455