Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Virginia

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Virginia: De meisjesnaam Virginia is afgeield ban Verginius, de naam van een Romeinse familie. Mogelijk is Virginia afgeleid van het Latijns woord virgo, met als betekenis "meisje".

Bekende naamdragers

Virginia Woolf (1882-1941) was een Brits schrijfster en feministe. Virginia vormden het begin van een intellectuele kring die bekend zou worden als de Bloomsbury-group en wordt beschouwd als een van de grootste en meest vernieuwende Engelse schrijversters van de twintigste eeuw.

Afgeleide namen: Virgena, Virgene, Virge, Virgie, Virgina, Virgine, Virginie, Virginnia, Virgy

Geboortekaartjes met de naam Virginia

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Virginia. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Virginia of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Virginia kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Virginia of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455