Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Vincent

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Vincent: Vincent is een verkorting van Vincentius dat afgeleid van het Latijnse woord vincere dat "overwinnaar" betekent.

Bekende naamdragers

Vincent van Gogh (1853-1890) was een Nederlandse impressionistisch schilder. Vincent van Gogh is een van de bekendste schilders maar kon tijdens zijn leven weinig genieten van zijn verdiensten. Hij verkocht op veilingen slechts één schilderij, La Vigne Rouge, dat voor 400 frank verkocht werd. Tegenwoordig worden zijn schilderijen voor enorme bedragen geveild. Zo werd het schilderij Portret van Dr. Gachet in 1990 voor $82,5 verkocht aan Ryoei Saito. Zij allerbekendste schilderijen zijn Zonnebloemen, Irissen en Zelfportret Zonder Baard.

Vincent Van Quickenborne (1973) is een Vlaams policus die bekend is zijn opvallende uitspraken en mediastunts. Vincent werd op zijn 25ste de jongste senator van het België. In 2003 werd hij staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging: op enkele jaar tijd heeft hij meer dan 200 wetten en regels afgeschaft of vereenvoudigd.

Vincent Rousseau (1962) is een Belgische loopster die driemaal deelnaam aan de Olympische spelen. In 1993 werd te Brussel wereldkampioen op de halve marathon. In 1994 won hij de marathon van Rotterdam.

Vincent Ferrer was een bekende prediker die werkzaam was als boetepredikant en als professor in het Spaanse Valencia. Door zijn bemiddeling werd het Westers Schisma (periode van verscheurdheid in de Katholieke kerk wegens bestaan van meerdere concurrerende Pausen) opgeheven.

Afgeleide namen: Cent, Centa, Vincentius, Vincentia, Vincenzo, Vince, Vinz

Geboortekaartjes met de naam Vincent

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Vincent. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Vincent of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Vincent kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Vincent of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

kevin   02 Nov 2011
ik vins het geweldig, heb een zoontje van ondertussen 6 maanden die de naam vince draagt, en het banglijke is één van de afgeleide namen namelijk centa. En dat is de naam van mijn 6 jaar oude american stafford. Ik had het nooit geweten zonder deze site maar vindt het geweldig ze hebben beide mijn hart getolen en hun namen liggen in dezelfde lijn

andere Vincent   04 Jan 2011
@esmee, wees blij dat je een meisje bent dan Ik had volgens mij pas een erge meisjesnaam gekregen...

Vincent   02 Nov 2010
Ik ben er wel blij mee xD

esmee   19 Sep 2010
nou als ik een jongen had geweest had ik vincent geheten ik zelf vind dat een kut naam maar dat ben ik


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455