Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Vince

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Vince: Vince is een verkorting van Vincentius en betekent "overwinnaar".

Bekende naamdragers

Vince Gill (1957) is een Amerikaans countryzanger. Met zijn tweede album Things That Matter behaalde hij in 1984 twee hits, waaronder het liedje Oklahoma Boderline. Maar hij brak pas echt door met zijn album When I Call Your Name. In 1992 behaalde hij een nummer één hit met I Still Believe You, waarna de verschillende hits elkaar opvolgden. Vince Gill won heel wat American Music Awards en Grammy Awards.

Vince Vaugh (1970) is een Amerikaans acteur die zijn carrière startte in een reclamespotje van Chevrolet. In 1996 werd hij beroemd door zijn rol in de film Swingers. In 2006 leerde hij Jennefir Aniston kennen bij de opnames en promotie van de film The Break-up. Iedereen dacht dat hun relatie een publiciteitsstunt was, maar ze gingen daarna samen wonen.

Vince Taylor (1939-1991) was een Engelse Rock and Roll zanger. In 1959 bracht hij zijn eerste singel uit, Brand New Cadillac, dat ondertussen tot de klassiekers behoort van de Rock and Roll. In 1961 werd hij heel populair in Frankrijk waar tijdens een optrede een ware ravage werd aangericht. Vince Taylor had ook een relatie met Brigitte Bardot. In 1965 sloeg hij tijdens een optrede alles op het podium kort en klein, een act die later ook door The Who werd nagedaan.

Afgeleide namen: Cent, Centa, Vincentius, Vincentia, Vincenzo, Vincent, Vinz

Geboortekaartjes met de naam Vince

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Vince. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Vince of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Vince kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Vince of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

mama vince   25 Apr 2015
Onze zoon heet Vince...een stoere en lieve naam.hij past helemaal bij ons mannetje.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455