Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Viktor

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Viktor: Viktor is afgeleid van het Latijns vincere met als betekenis "overwinnaar". De heilige Viktor van Xanten is de patroon van de Duitse stad Xanten en de naar hem vernoemde kerk: de Sint Viktor Dom.

Bekende naamdragers

Viktor Klimenko (1942) is een Finse zanger die bekend is als de Zingende Kozak. In 1965 nam Viktor deel aan het Eurovisiesongfestival maar behaalde geen punten. Later werd hij wel populair in Finland en haalde zelfs een platina plaat. In 1980 overwoog hij om zelfmoord te plegen maar hij bad tot God en veranderde zijn leven: vanaf toen werd hij gospelzanger!

Afgeleide namen: Vik, Victorinus, Victor, Victorien, Vittorio, Victoria, Victorina, Vicky

Geboortekaartjes met de naam Viktor

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Viktor of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje viktorReacties

Reacties in verband met de voornaam Viktor kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Viktor of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455