Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Victor

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Victor: Victor is afgeleid van het Latijns vincor dat "overwinnaar" betekent. Victor was een geliefde naam in de Italiaanse vorstenhuizen.

Bekende naamdragers

Victor Hugo (1802-1885) was een Frans schrijver, dichter en tevens staatsman. Victor Hugo was een de bekendste en invloedrijkste Franse schrijvers van de negentiende eeuw. Hij was politiek geëngageerd en klaagde de sociale ongelijkheid aan. Een van zijn bekendste boeken was Les Misérables, waarvan in 1985 een musical werd gemaakt. Victor Hugo was heel veelzijdig en maakte zelfs meer dan 4000 schilderijen tijdens zijn leven.

Victor Horta (1861-1947) was een invloedrijk Belgisch architect. Hij speelde een belangrijke rol in de ontstaan van de Art Nouveau. Victor Hugo werd lid van de vrijmetselaarsloge waardoor hij een sociaal netwerk kon uitbouwen, met als resultaat veel opdrachten in het Brusselse. Hij gebruikte in zijn ontwerpen typsiche Art Nouveau kenmerken zoals de spaghettistijl en zweepslagmotieven. Vier van zijn burgerwoningen zijn opgenomen in de lijst van het UNESCO Werelderfgoed. In 1932 werd Victor Hugo oor koning Albert I verheven tot baron.

Afgeleide namen: Vik, Victorinus, Viktor, Victorien, Vittorio, Victoria, Victorina, Vicky

Geboortekaartjes met de naam Victor

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Victor. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Victor of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Victor kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Victor of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Viktor   27 Jul 2016
Mooier met een k

VICTOR   13 Apr 2015
ALLES WAT JULLIE ZEGGEN IS WAAR.

marco   22 Nov 2011
victor is een vette naam

victor   13 Oct 2011
vindik ook

vincor   21 Aug 2011
Victor is echt een coole naam

Victor   05 Apr 2011
omg die naam suckt zo eh wtf

Victor   27 Nov 2010
Das ne coole name egt!!!!!!

Victor   25 Mar 2010
Victor is echt een hele vette naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455