Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Vic

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Vic: Vic is een verkorting van het Latijns Victor dat "overwinnaar" betekent.

Bekende naamdragers

Vic Anciaux (1931) is een voormalig Vlaams politicus van de Volksunie, waarvan hij voorzitter was van 1979 tot 1995. Vic Anciaux was volksvertegenwoordiger en senator van 1965 tot 1995. In 2001 ontbond de Volksunie en sloot hij zich aan bij Spirit.

Vic Nees (1936) is Belgisch componist. Hij werkte als producer voor koormuziek en dirigent van het omroepkoor van de BRT (Belgische Radio en Televisie). Vic Nees componeerde vooral vocale muziek.

Afgeleide namen: Vick, Vicka, Viacka, Victor, Victoor, Victoria, Viktor, Vicky

Geboortekaartjes met de naam Vic

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Vic. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Vic of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Vic kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Vic of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Kim   21 Dec 2008
Onze zoon heet Vic en dat is een super krachtige, stoere naam, hij betekent dan ook nog eens overwinnaar. Wie vindt dat niet de ideale naam voor zijn zoon.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455