Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Veerle

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Veerle: De meisjesnaam Veerle is afgeleid van Farahilde, met als betekenis "reizende strijdster".

Bekende naamdragers

Veerle Dobbelaere (1967) is een Vlaams actrice die in 1995 in Vlaanderen bekent werd met haar rol van Leontien Hox in de televisieserie Ons Geluk op VTM. Veerle was ook te zien in de films Lisa, Madelief, Charlotje, Alias, Rupel en de advocatenserie Recht op Recht. Ze speelde ook de hoofdrol in de film De SM-Rechter.

Veerle Eyckermans (1962) is een Vlaamse actrice, die bekend werd door haar rol van Jessie Cums in de jeugdreeks Postbus X. Voor de VTM-serie De Makelaar speelde Veerle gedurende 2 jaar de hoofdrol. Daarnaaste speelde ze gastrollen in o.a. Merlina, Recht op Recht, Witse, Thuis, Flikken en F.C. De Kampioenen.Veerle speelde de rol van Lut Lauwreyns in de populaire televisieserie Sara.

Afgeleide namen: Veere, Vere

Geboortekaartjes met de naam Veerle

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Veerle. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Veerle of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Veerle kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Veerle of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

veerle   31 Jan 2011
veerle is een leuke naam en komt niet zo vaak voor maar ik zit wel bij iemand in de klas die ook veerle heet.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455