Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Vanessa

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Vanessa: De meisjesnaam Vanessa is gevormd door de schrijver Jonathan Swift als een gedeeltelijk anagram van de naam Esther Vanhomrigh.

Bekende naamdragers

Vanessa Hudgens (1988) is een Amerikaans model, actrice en zangeres. Vanessa maakte haar filmdebuut in Thirteen. Daarna speelde in verschillende televisieseries, zoals The Suite Life of Zack & Cody, The Brothers Garcia en Drake & Josh. In werd ze wereldweid bekend door haar rol van Gabriella Montez in High School Musical. In 2006 bracht Vanessa haar debuutalbum, V, uit.

Vanessa Redgrave (1937) is een Engelse filmactrice. In 1978 won Vanessa voor haar rol in Julia een Academy Award. Ze kreeg heel wat acteerprijzen waaronder Golden Globes, Emmy Awards en de prijs voor beste actrice op het Filmfestival van Cannes. Vanessa is te zien in meer dan 75 films en 15 televisiefilms. Ze is een politiek activiste en steunt onder meer het streven van de Palestijnen naar een eigen staat.

Vanessa Chinitor (1976) is een Belgische zangeres die in 1999 Eurosong wom met het liedje Like The Wind. Vanessa werkt ook als omroepster bij de Vlaamse zender VT4.

Afgeleide namen: Nessa, Nessie, Nessy, Vanesa, Vanesse, Vannessa, Vannie, Venesa

Geboortekaartjes met de naam Vanessa

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Vanessa. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Vanessa of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Vanessa kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Vanessa of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Irisje    04 Apr 2011
mijn beste vriendin noemt Vanessa

Vanessa   19 Feb 2009
IK WIL OOK EEN NAAM! >=O


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455