Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Valentino

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Valentino: De jongensnaam Valentino is afgeleid van het Latijnse woord Valens, met als betekenis "de sterke".

Bekende naamdragers

Valentino Garavani (1932) is een beroemd Italiaans modeontwerper. In 1960 werd hij ontdekt door enkele beroemdheden die Rome bezochten. Valentino ontwerpt haute couture, prêt-à-porter en een kinderkleding.

Valentino Rossi (1979) is een Italiaanse motorcoureur die 9 wereldtitels en 104 Grand Prix-overwinningen won. Valentino behoort tot de succesvolste motorcoureurs en is een van de weinigen die alle drie de wereldtitels (125 cc - 250 cc - 500 cc) in de wegracerij won.

Afgeleide namen: Valentijn, Valentin, Valentine, Valentina, Valentinus, Valentius

Geboortekaartjes met de naam Valentino

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Valentino. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Valentino of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Valentino kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Valentino of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455