Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Valentin

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Valentin: Valentin is afgeleid van het Latijnse woord Valens dat "de sterke" betekent.

Bekende naamdragers

Valentín Canalizo (1794-1850) was een Mexicaans politicus en militair, die van 1843 tot 1844 president was van Mexico. Nadat hij in 1844 opdracht gaf om het congres het te beschieten werd hij gedwongen het land te verlaten.

Valentin Serov (1865-1911) was een Russisch kunstschilder die tot de stroming van de Zwervers behoorde. Valentin was reeds in zijn tijd heel populair en kreeg vele opdrachten uit de hoogste kringen. Uit protest tegen de Bloedige Zondag verliet hij in 1905 de Academie van Schone Kunsten van Sint-Petersburg.

Afgeleide namen: Valentijn, Valentine, Valentina, Valentinus, Valentius

Geboortekaartjes met de naam Valentin

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Valentin. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Valentin of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Valentin kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Valentin of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455