Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Valentijn

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Valentijn: De jongensnaam Valentijn is afgeleid van het Latijnse woord Valens, met als betekenis "de sterke".

Bekende naamdragers

Valentijn Ouwens (1947) is een Nederlands acteur, die bekend werd door zijn rol als Leendert Prent in Goede Tijden, Slechte Tijden en als Charles van de Boogaard in Onderweg Naar Morgen. Valentijn zit tevens als jurylid in de Bedrijfsjurist Van Het Jaar.

Valentijn Dhaenens (1976) is een Vlaams acteur. Valentijn is medeoprichter van theatergezelschap SKaGeN. Valentijn speelde voor diverse theaterhuizen en was te zien in films zoals Meisje, Mr. Nobody, De onbaatzuchtigen en De helaasheid Der Dingen.

Afgeleide namen: Valentin, Valentine, Valentina, Valentino, Valentinus, Valentius

Geboortekaartjes met de naam Valentijn

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Valentijn. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Valentijn of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Valentijn kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Valentijn of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455