Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Véronique

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Veronique: De meisjesnaam Veronique betekent "zegebrenger". De naam wordt ook soms verklaard als "echt beeld".

Bekende naamdragers

Véronique De Kock (1977) is een Vlaams presentatrice en model. Vernonique werd in 1994 verkozen tot Miss Vlaanderen en een jaar en een jaar later tot Miss België. Sinds 2000 is Véronique organisatrice van Miss Antwerpen. Daarna begon ze werken als omroepster bij KanaalTwee, maar ze stapte in 2002 over naar VT4. Daar presenteerde Véronique verschillende programma's, waaronder Undercover Lover, Temptation Island en Huizenjacht. Véronique stond op de cover van bladen als P-Magazine, Ché en MaximAls actrice was ze gedurende enkele jaren te zien als Jolien in de VTM-soap Familie.

Afgeleide namen: Veera, Veira, Vera, Veranica, Veranique, Verinique, Vernice, Vernika, Vero, Verona, Veronica, Veronice, Veronie, Veroniek, Veronika, Veronique

Geboortekaartjes met de naam Veronique

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Veronique. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Veronique of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Veronique kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Veronique of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Veronique   01 Oct 2017
Ik heet ook Veronique en vind het een mooie stijlvolle naam

Veronique    24 Apr 2016
Hoi naamgenoten

veronique   01 May 2015
hai ik ben een zegenbrengster

veronique   05 Apr 2015
ik heet ook veronique

veronique   05 Apr 2015
hahhahaha grappig

Astrid   23 Jun 2011
mijn vriendin heet veronique en het is een schattt

veronique^   23 Nov 2010
grapje ik vind het een superrrr naam

veronique   23 Nov 2010
ik heet ook veronique maar ik vind het een stomme naam klaar


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455