Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Uma

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hindoestaans

Betekenis Uma: Uma is een Hindoestaanse meisjesnaam met als letterlijke betekenis "verlichtend". Uma was één van de namen van de Indische Godin Sakti. Uma is ook een Hebreeuwse naam met als betekenis "natie".

Bekende naamdragers

Uma Thurman (1970) is een Amerikaanse filmactrice. In 995 werd Uma genomineerd voor een Academy Award voor haar bijrol in Pulp Fiction. Ze ontving een Golden Globe voor de televisiefilm Hysterical Blindness en een Saturn Award voor Kill Bill. Daarentegen werd Uma ook ooit genomineerd voor Razzie Awards voor slechtste actrice.

Afgeleide namen: Ama, Ima, Ema

Geboortekaartjes met de naam Uma

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Uma. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Uma of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Uma kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Uma of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455