Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Twan

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Twan: Twan is een verkorting van Antoine, dat afgeleid is van Antonius, de naam van een bekend Romeins geslacht. Maar de juiste betekenis van de naam is onbekend.

Bekende naamdragers

Twan Huys (1964) is een Nederlands journalist en presentator. Twan is vanaf 1992 medewerker bij het televisieprogramma NOVA. In 1999 werd hij correspondent in de Verenigde Staten met als standplaats New York en Washington. In 2005 zorgde Twan voor commotie met zijn interviews met de Amerikaanse soldate Lynndie England, die betrokken was bij de misstanden in de Abu Ghraib-gevangenis, en met de Nederlander Joran van der Sloot, die verdacht werd van de verdwijning en moord op Natalee Holloway in Aruba. In 2008 werd Twan verkozen tot meest aantrekkelijke man van Nederland door het tijdschrift Opzij.

Afgeleide namen: Antonius, Anton, Antoon, Antoine, Teun, Teunis, Toine, Toinet, Ton, Tone, Tonia

Geboortekaartjes met de naam Twan

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Twan. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Twan of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Twan kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Twan of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455