Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Trijntje

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Trijntje: Trijntje is afgeleid van de meisjesnaam Catharina, met als betekenis "rein" of "zuiver".

Bekende naamdragers

Trijntje Oosterhuis (1973) is een Nederlands zangeres. Samen met haar broer Tjeerd vormde ze de band Total Touch. In 1994 toerde Trijntje gedurende twee jaar de wereld rond met saxofonist Candy Dulfer. In 1995 lanceerden ze hun eerste singel, Total Touch, die een grote hit werd. In1996 zong ze het nummer De Zee tijdens de opening van de Amsterdam ArenA, voor een publiek van 50.000 mensen en miljoenen TV-kijkers. De tweede single Somebody Else's Lover zorgde in Nederland voor de definitieve doorbraak. In 1998 scoorde Trijntje een solohit met het nummer Vlieg Met Me Mee, de titeltrack van de speelfilm Abeltje. Haar eerste soloalbum verscheen in 2003 onder de titel Trijntje Oosterhuis en werd met goud werd bekroond. Haar tweede album The Look Of Love werd in 2006 uitgebracht en kreeg meteen een Platina award. Trijntje zet zich actief in voor het werk en de doelstellingen van Unicef.

Trijntje Jansma-Boskma (1882-1991) was in 1990 de oudste levende inwoner van Nederland. Trijntje overleed op de leeftijd van 109 jaar en 30 dagen.

Afgeleide namen: Catharina, Cathrien, Cathrina, Katrien, Katrina, Trientje

Geboortekaartjes met de naam Trijntje

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Trijntje. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Trijntje of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Trijntje kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Trijntje of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Trijntje van der mark   24 May 2013
hay , ik ben ook een van de trijntje's. ik ben erg onzeker over m'n naam en schaam me als ik me moet voorstellen aan iemand. ik ben 14 jaar en ik vind het moeilijk te accepteren dat ik trijntje heet.. ik zou liever een andere naam hebben.. maar ja daar is op mijn leeftijd nog niet zo veel aan te doen. ik raadt mensen eerlik gezegd niet aan om hun meisje trijntje te noemen. gr trijntje


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455