Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Toon

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Romeins

Betekenis Toon: Toon is een verkorting van Antonius dat de naam was van een bekend Romeins geslacht. Maar de betekenis van de naam is onbekend.

Bekende naamdragers

Toon Hermans (1916-2000) was een bekend Nederlands cabaretier. Hij was de eerste cabaretier in Nederland die zijn voorstelling alleen uitvoerde. In 1958 verscheen zijn eerste uitvoering op TV en werd hij vrij snel bekend. Toon Hermans maakte vele mooie gedichten en liedjes, zoals Mien waar is m'n Feestneus, en hield hij zich ook bezig met schilderen.

Toon Kortooms (1916-1999) was een Nederlands auteur van vele bekende romans, verhalenbundels en kinderboeken. Sommige van zijn werken werden verfilmd, zoals Help de Dokter Verzuipt en Laat de Dokter maar Schuiven, of verwerkt tot een toneelstuk. Voor de Bibliotheek van Deurne staat zijn standbeeld gemaakt door Jos Reniers.

Afgeleide namen: Antonius, Anton, Antoon, Antoine, Teun, Teunis, Ton, Tone, Tonia

Geboortekaartjes met de naam Toon

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Toon. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Toon of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Toon kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Toon of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

toon   07 Feb 2015
de betekenis is onschatbare

Toon   12 Feb 2012
Afgeleide namen:Toontje

ellen   27 Nov 2008
de betekenis van Toon is de onschatbare

eloara   06 Sep 2008
rare naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455