Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Toni

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Toni: Toni is een Hongaarse meisjesnaam. Toni is een verkorting van Antonius, een naam van Romeins geslacht. De betekenis is echter niet gekend. In Hongarije heeft Toni de betekenis van "prijzenwaardig".

Bekende naamdragers

Toni Elías (1983) is een Spaanse motorcoureur die in 2010 wereldkampioen werd in de Moto2. Toni is het derde lid van de Elías familie die uitkomt in de motorsport. In 2011 maakte hij de overstap naar de MotoGP maar in 2012 ging hij echter weer terug naar de Moto2.

Toni Gardiner (1941) was de tweede vrouw van de Jordaanse koning Hoessein. Toni was een gelauwerd hockeyster en dochter van een Brits legerofficier. In 1961 trouwde ze met koning Hoessein waarna ze de titel prinses Moena al-Hoessein werd. Toni kreeg vier kinderen met de koning maar scheidde in 1972.

Afgeleide namen: Tonia, Tonie, Tonina, Tony, Tonya

Geboortekaartjes met de naam Toni

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Toni. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Toni of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Toni kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Toni of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455