Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Tommy

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Tommy: Tommy is afgeleid van de Hebreeuwse naam Thomas en betekent "tweeling".

Bekende naamdragers

Tommy Hilfiger (1951) is een Amerikaanse modeontwerper die bekend is van zijn eigen merk Tommy Hilfiger. In 1984 verscheen Hilfiger's eerste mannencollectie, dat gelanceerd werd met een $3 miljoen kostende advertentiecampagne. In 1995 werd Hilfiger uitgeroepen tot Menswear Designer of the Year door de Council of Fashion Designers of America.

Tommy Cooper (1921-1984) was een bekende Brits komiek en illusionist. Tommy Cooper maakte er een kunst van om zijn goocheltrucs op onnavolgbare wijze te laten mislukken. Tijdens zijn optreden maakte hij flauwe grappen, maar de uiteindelijk toch grappig waren door de manier waarop Tommy er zelf mee lachte. Hij overleed aan een hartaanval tijdens een live optreden op ITV.

Afgeleide namen: Thomas, Tom, Tomas, Tomaz, Thom, Tommy, Tommie, Thome

Geboortekaartjes met de naam Tommy

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Tommy. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Tommy of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Tommy kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Tommy of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Tommy   12 Mar 2011
De Tommy's Komen! =D


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455