Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Tobias

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Tobias: De jongensnaam Tobias is afgeleid van het Hebreeuwse Tobiah dat "mijn god is Jahweh" betekent. De naam Tobias werd in de Middeleeuwen geliefd naar aanleiding van het godsdienstig boek Tobias.

Bekende naamdragers

Tobias Asser (1838-1913) was een Joods-Nederlands jurist, en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 1911 wegens zijn belangrijke rol bij de oprichting van het Permanent Hof van Arbitrage op de eerste Haagse vredesconferentie.

Tobias is de naam van het fictief hondje uit de strips van Suske en Wiske. Tobias verschijnt voor het eerst in Het Hondenparadijs, waarin hij als straathond wordt aangereden en door Wiske wordt verzorgd. Tobias speels in sommige strips een de rol van dappere redder.

Afgeleide namen: Tibia, Toby

Geboortekaartjes met de naam Tobias

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Tobias. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Tobias of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Tobias kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Tobias of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Tobias   21 Oct 2009
Geweldige naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455