Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Timothy

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Timothy: De jongensnaam Timothy is een verkorting van de Latijnse naam Timotheus, met als betekenis "vereerder van God".

Bekende naamdragers

Timothy Leary (1920-1996) was een Amerikaanse psycholoog die vooral onderzoek deed naar psychedelische drugs. Hij is bekend geworden als voorvechter voor het gebruik van LSD als therapeutische en spirituele verrijking. Hij reisde naar Mexico om de werking van hallucinogene paddenstoelen te onderzoeken en startte het Harvard Psilocybin Project, waarin ze de effecten van psilocybine en LSD onderzochten.

Timothy Dalton (1946) is een Britse acteur die bekend werd door zijn eerste film The Lion in Winter. Timothy speelde in enekel James Bond films, waaronder The Living Daylights en Licence to Kill. Daarna ging hij acteren in de televisieserie Scarlett.

Timothy Hutton (1960) is een Amerikaanse acteur die op 20-jarige leeftijd de jongste winnaar was van een Oscar. Hij kreeg die in 1980 voor zijn rol in de film Ordinary People. Timothy Hutton is vooral bekend door zijn rol als Nate Ford in de Amerikaanse actieserie Leverage. Verder speelde hij in talloze films en televisieseries.

Afgeleide namen: Thimo, Thimon, Timo, Timon, Timothy

Geboortekaartjes met de naam Timothy

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Timothy. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Timothy of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Timothy kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Timothy of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455