Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Timon

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Timon: Timon is een verkorting van Thimotheus dat "ter ere van God" betekent. Als Friese naam betekent Timon "man van het volk".

Bekende naamdragers

Timon van Athene (5e eeuw v.Chr.) was een Griekse filosoof die bekend is om zijn mensenhaat. Hij trok zich terug uit Athene om te wonen in een toren. Verschillende werken die over mensenhaat gaan dragen de naam Timon.

Timon is een fictief karakter uit de Disney film de Leeuwenkoning. Timon is een meerkat met een eigenwijs en arrogant karakter. Hij is lui en steelt steeds idee├źn van anderen.

Afgeleide namen: Thimon, Tim, Timan, Timen, Timon, Timothee, Timotheus, Timothy

Geboortekaartjes met de naam Timon

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Timon. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Timon of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Timon kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Timon of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

peter oom van timon   06 Nov 2010
De heilige Timon (overleden ca. 70 n.Chr.) was een van de zeven diakenen die door de apostelen werden aangesteld om te zorgen voor de armen in de eerste christengemeente in Jeruzalem. Hij wordt genoemd in het Bijbelboek Handelingen van de Apostelen


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455