Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Timo

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Timo: De jongensnaam Timo is een verkorting van de Latijnse naam Timotheus, met als betekenis "vereerder van God", of is een Germaanse naam met als betekenis "de rechtvaardige".

Bekende naamdragers

Timo Maas (1970) is een Duitse house DJ en producer. In 1992 vond zijn eerste grootte optrede plaats op een Paas Housefeest, waarna hij steeds populairder werd. Timo was van 1994 tot 1996 DJ van de Hamburgse club The Tunnel en vanaf 2000 DJ in Twilo in New York. Bij het brede publiek werd hij bekend door zijn remix van Doom's Night.

Timo Glock (1982) is een Duitse Formule 1 coureur. In 2005 won hij de titel Rookie of the Year. In 2008 vervangt Timo Glock de legendarische Ralf Schumacher bij het Toyota Formule 1 team.

Timo Descamps (1986) is een Vlaamse zanger en acteur, vooral bekend door zijn rol als Jo in de televisieserie Spring en als Gijs in de soapserie Familie. Hij is ook een tijd zanger geweest van de Studio 100 band.

Afgeleide namen: Dingeman, Dies, Dimme, Thiemen, Thierno, Thimo, Thimon, Timon, Timothy

Geboortekaartjes met de naam Timo

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Timo. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Timo of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Timo kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Timo of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Doenja   07 May 2017
Timo, is ook de naam van onze zoon! Onze dochter noemt Ellen.

Bert   30 Jul 2015
Timo is de naam van mijn collega. Wat een eikel is dat!!!!! Hierdoor heb ik een negatieve gedachte bij deze naam.

patricia   20 Nov 2014
Ik zit er aan te denken om mijn zoontje timo te noemen. Mijn eerste zoontje heet Owen

tom   29 Jun 2011
mijn 4dochters en 1 zoon noemen : (timo)(zoon),tina,tana,toma,tini

Julia    04 May 2011
Timo is echt top hij zit op mijn school

pt   26 Sep 2010
Onze zoon heet Timo en dochter Elke. 2 leuke namen die al te veel voorkomen. Wij zijn blij met onze Timo en Elke!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455