Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Tijs

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Tijs: Tijs is afgeleid van Matthias en betekent "geschenk van God"

Bekende naamdragers

Tijs Goldsmidt (1953) is een Nederlands schrijver en evolutiebioloog. Hij deed onderzoek naar cichliden in het Victoriameer en schreef er een boek over: Darwins Hofvijver. Tijs ontving voor dit boek de AKO Literatuurprijs en de KIJK Wetenschapsweekprijs.

Tijs van de Brink (1970) is een Nederlandse journalist. Vanaf 1995 was Tijs parlementair medewerker van de krant Friesch Dagblad en een jaar later werd hij hoofd van de politieke redactie van de Evangelische Omroep. Daarna presenteert hij diverse radio- en televisieprogramma's.

Afgeleide namen: Thijs, Tis, Ties

Geboortekaartjes met de naam Tijs

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Tijs. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Tijs of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!



Reacties

Reacties in verband met de voornaam Tijs kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Tijs of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Tijs Bouwe Frederik Spliethof    23 Sep 2015
Tijs staat bij mij voor eigenwijs. Zo wordt ik ook genoemd. Tijs Eigenwijs

Tijs   21 Feb 2014
Leuk

Tijs   29 Sep 2009
Leuk!! Jammer dat ik hier alleen ben. KOmaan Tijsen meld je aan!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455