Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Thor

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Noors

Betekenis Thor: Thor is de Noorse god van de donder. Thor was zoon van Odin en Fjorgyn. Thor had de gestalte van een reus en zijn hamer maakte hem heel sterk. staat voor schepper van orde.

Bekende naamdragers

Thor Salden (1997) is een Belgische zanger die in 2006 bekend werd door zijn deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival. Thor belande met zijn liedje Een Tocht door het Donker op de 7de plaats. Thor schreef dit liedje toen hij samen met zijn opa een boswandeling deed. Met dit liedje behaalde Thor de eerste plaats op de Vlaamse Top 50 en verdiende hij als jongste zanger ook een gouden plaat.

Thor Hushovd (1978) is een Noorse wielrenner die in 2002 zijn eerste ritzege behaalde in de Ronde van Frankrijk. In 2005 behaalde hij de groene trui.

Afgeleide namen: Thore, Thora, Thorian, Thorin, Tor, Tore, Torre, Tonger

Geboortekaartjes met de naam Thor

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Thor. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Thor of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Thor kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Thor of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

thorgal   12 Feb 2009
Iedereen weet dat de naam thorgal afkomstig is van de stripfiguur. Maar wat betekent het? Is dit ook afgeleid van Thor? Weten jullie het antwoord?


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455