Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Thom

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Thom: Tmom is een verkorting van de Hebreeuwse naam Thomas en betekent "tweeling".

Bekende naamdragers

Thom Hoffman (1957) is een Nederlands acteur die in 1981 debuteerde in de film Luger, de eerste lange film van Theo van Gogh. In 1983 brak hij door als acteur met zijn rol in de film De Vierde Man. In 1990 ontving Thom een Gouden Kalf voor zijn hoofdrol in de film De Avonden. In het seizoen 2006-2007 speelde Thom de rol van Henry Higgins in de musical My Fair Lady, waarvoor hij werd genomineerd voor beste mannelijke hoofdrol tijdens de jaarlijkse Musical Awards. Thom huwde in 2005 met actrice Giam Kwee, die hij leerde kennen tijdens de opname van de serie Russen.

Afgeleide namen: Thomas, Tomas, Tomaz, Tom, Tommy, Tommie, Thome, Thomasin

Geboortekaartjes met de naam Thom

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Thom. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Thom of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Thom kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Thom of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455