Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Thalia

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Thalia: Thalia is afgeleid van het Grieks thallein, met als betekenis "de jeugdige" of "de bloeiende".

Bekende naamdragers

Thalía Sodi (2006) is een Mexicaanse actrice en zangeres. Thalía Sodi is een van de bekendste artiesten in Zuid-Amerika maar ook daarbuiten is ze succesvol. In 1984 speelde ze de hoofdrol in een theaterproductie van de musical Grease in Mexico Stad, waarna ze hoofdrollen speelde in enkele televisiesoaps. In 1989 vertrok ze naar de Verenigde Staten waar ze een nieuwe carrière begon.

Afgeleide namen: Tahlia, Talia, Talya, Nathalia

Geboortekaartjes met de naam Thalia

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Thalia. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Thalia of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Thalia kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Thalia of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Thalia   19 Apr 2011
Ik heet zelf Thalia en het is ook een arabische naam met de betekenis 'leerling' of 'de lerende'. Meestal word het dan gespeld als Taliyah, Talihah of gewoon orgineel Thalia..

Thalia   25 May 2010
Thalia is ook een van de Griekse muzes, die van de komedie, denk ik, en de naam van de bundels van zeventiende-eeuws dichter Willem Godschalck van Focquenbroch.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455