Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Théo

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Theo: De jongensnaam Theo is afkomstig van Theodorus, met als betekenis "geschenk van God", of van Theofilus, met als betekenis "vriend van God".

Bekende naamdragers

Theo van Gogh (1957-2004) was een Nederlands regisseur, televisiemaker en mediafiguur. Hij regisseerde verschillende low-budget producties maar zijn films werden nooit een groot succes. Theo van Gogh maakte samen met Hirsi Ali de film Submission over vrouwenmishandeling. Wegens zijn kritiek op de islam werd hij in 2004 vermoord door Mohammed Bouyeri.

Theo Kelchtermans (1943) is een Vlaams politicus van CD&V. Hij werd bekend door de introductie van de milieubox. Deze dure dozen bleken heel onpraktisch te zijn en aanbesteding ervan was ook controversieel.

Afgeleide namen: Doortje, Dora, Dorothea, Dorus, Teddy, The, Thea, Theo, Theodoor, Theodor, Theodora, Theodore, Theodoric, Theodorus, Theofila, Theofilus, Theofine, Theophanes, Theophiel, Theophil, Theophila, Theophil

Geboortekaartjes met de naam Theo

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Theo. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Theo of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Theo kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Theo of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455