Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Tessel

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Nederlands

Betekenis Tessel: De meisjesnaam Tessel is een verkorting van "Tesselschade" met als betekenis "schade bij Texel". In de 16de eeuw noemde een Amsterdams koopman haar dochter Maria Tesselschade, omdat hij een schip verloor bij Texel.

Bekende naamdragers

Tessel van der Lugt (1985) is sidekick en producer voor BNN. Vanaf 2005 is Tessel te horen op Radio 3FM als copresentatrice in het programma Zoëyzo. In 2006 huwde Tessel bij wijze van grap niet met Eddy Zoëy. Het radioprogramma organiseerde een niet-trouwen dag, waarbij stellen elkaar met het nee-woord toch de eeuwige trouw beloven.

Afgeleide namen: Tesselschade

Geboortekaartjes met de naam Tessel

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Tessel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje tesselReacties

Reacties in verband met de voornaam Tessel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Tessel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455