Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Tarik

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Scandinavisch

Betekenis Tarik: Tarik is een Scandinavische jongensnaam, met als betekenis "de eervolleheerser". Tarik (of Tariq) is ook een Arabische naam met verschillende betekenissen: "nachtreiziger", "boodschapper" of "schitterende ster".

Bekende naamdragers

Tarik Sektioui (1977) is een Marokkaanse voetballer die in 2009 speelde voor Ajman Club. Daarvoor speelde hij voor het Marokkaanse voetbalelftal, AZ Alkmaar, RKC Waalwijk, AJ Auxerre, Willem II, CS MarĂ­timo en FC Porto. De sterke punten van Tarik zijn techniek, snelheid en balcontrole. Met AZ bereikte Tarek in 2005 de halve finale van de UEFA Cup.

Afgeleide namen: Tarek, Tarek, Tariq

Geboortekaartjes met de naam Tarik

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Tarik. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Tarik of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Tarik kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Tarik of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

hajar   21 Jul 2018
Zo leuke naam mashallah en mashallah mooie betekenis mashallah

tarik   19 Jun 2013
ik draag deze naam met trots. Tarik ibn zayad was een berberse krijger die andalucia ( spanje) opende voor de islamitische khalifaat in de zevende eeuw. Tarik was een dappere en genadevolle moslim krijger. Gibraltar is de europeese uitspraak van het arabische woord jabal tarik oftewel de berg van tarik.

Tarik   24 Jan 2012
Grappig dat al deze woorden op mij van toepassing zijn; ik een nachtmens, ik deins niet terug om welke boodschap dan ook te brengen en schitter vaak in gezelschap. Daarnaast handel ik altijd eervol, ik verlies nog liever dan oneervol te handelen.

siihaam   22 May 2011
het is een heel mooii naaaaaaaaaaaam!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455