Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Taeke

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Taeke: Taeke is een Friese jongensnaam, met als betekenis "man van het volk".

Bekende naamdragers

Teake van der Meer (1936) is een Fries cabaretier en komiek, met als bijnaam Kleine Teake uit Zwaagwesteind. Hij is vooral bekend in Friesland om zijn typetjes en de hilarische situaties die hij schetst.

Taeke Taekema (1980) is een Nederlands hockeyer die al meer dan 200 officiƫle interlands voor de Nederlandse hockeyploeg. Taeke maakte zijn internationale seniorendebuut in 2000 in de oefeninterland tegen Egypte. In het seizoen 2002/2003 was hij topscorer van de Nederlandse hoofdklasse. Tijdens het EK van 2007 maakte Taeke maar liefst zestien goals.

Afgeleide namen: Taecke, Take, Tekele

Geboortekaartjes met de naam Taeke

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Taeke. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Taeke of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Taeke kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Taeke of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

ik heet Taeke.   02 Oct 2012
hoi ik heet Taeke.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455