Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Sydney

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Sydney: Sydney is waarschijnlijk afgeleid van Sint Denis. De naam Denis is een verkorting van Dionysius, met als betekenis "volgeling van Dionysos". Dionysos was de Griekse god van de wijn, die zorgde voor de wijngaarden en het wijnproces.

Bekende naamdragers

Sydney Pollack (1934-2008) was een Amerikaanse regisseur, producent en acteur. In de jaren zestig regisseerde Sydney episodes van televisieseries zoals The Fugitive en Alfred Hitchcock Presents. In 1965 maakte hij zijn filmdebuut met Slender Threat uit 1965. In 1985 kreeg hij een Oscar toegekend voor de regie van de film Out Of Africa. Als acteur was Sydney te zien films zoals A Civil Action, Eyes Wide Shut en The Interpreter.

Afgeleide namen: Sid, Sidney, Syd, Sydnee

Geboortekaartjes met de naam Sydney

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Sydney. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Sydney of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Sydney kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Sydney of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455