Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Sverre

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Scandinavisch

Betekenis Sverre: Sverre is een Scandinavische jongensnaam met als betekenis "druktemaker".

Bekende naamdragers

Sverre van Noorwegen (1151-1202) was koning van Noorwegen. Hij werd opgevoed door zijn oom en bisschop Roes en werd tot priester gewijd. In 1179 versloeg hij zijn tegenstander Jarl Erling Skakke in de slag bij Nidaros. In 1184 versloeg hij ook Magnus V, waardoor hij alleenheerser werd van Noorwegen.

Afgeleide namen: Sverrir

Geboortekaartjes met de naam Sverre

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Sverre. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Sverre of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Sverre kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Sverre of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Malou   20 Oct 2011
Onze zoon heet ook Sverre. We vonden Sven een ook een leuke naam, maar niet zo origineel!! Vandaar dat we er Sverre van hebben gemaakt. En nog steeds geen spijt van.

Twinmom   30 Sep 2011
Op 27-11-2009 is mijn tweeling geboren. Een jongen en een meisje!!! Mijn zoon heet ook Sverre. Nog steeds helemaal verliefd op die naam...... Hij doet zijn naam ook eer aan.... Wat een actief / druk mannetje!!!

anoek   07 May 2011
mooie stoere naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455