Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Suzie

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Suzie: De meisjesnaam Susan is afgeleid van het Latijnse "sjoesjanah" en heeft als betekenis "lelie" of "beeldschoon".

Bekende naamdragers

Suzie (1946-2008) is de pseudoniem van Maria Martina Peereboom, een Nederlands/Zweeds zangeres en circusartieste. Suzie trad al jong op in het Circus Boltini. In 1963 won Suzie in Helsinki een talentenjacht en sloot zich aan bij de Britse groep The Nicholls Family en trad op als solo-zangeres. Haar eerste single Johnny Loves werd een grote hit in verschillende landen. Haar tweede single, De Wereld Is Leeg Zonder Jou, werd haar grootste en tevens laatste Nederlandse hit.

Afgeleide namen: Susan, Susana, Susanna, Susannah, Susanne, Susy, Suus, Suzan, Suzanna, Suzanne, Suze, Suzy

Geboortekaartjes met de naam Suzie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Suzie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Suzie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Suzie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Suzie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455