Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Suus

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Suus: De meisjesnaam Susan is afgeleid van het Latijnse "sjoesjanah" en heeft als betekenis "lelie" of "beeldschoon".

Bekende naamdragers

Suus Freudenthal (1908-1986) introduceerde in 1962 het Jenaplanonderwijs in Nederland. Jenaplanonderwijs is een vorm van vernieuwingsonderwijs, waarbij meerdere leerjaren gemengd worden in een klas, die vervolgens weer in verschillende klassen wordt gesplitst. In het Jenaplanonderwijs staan kringen, viering, werken en spelen centraal. Suus richtte het tijdschrift Pedomorfose op waar zij vele jaren redacteur van was.

Afgeleide namen: Susan, Susana, Susanna, Susannah, Susanne, Susy, Suzan, Suzanna, Suzanne, Suze, Suzie, Suzy

Geboortekaartjes met de naam Suus

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Suus. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Suus of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Suus kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Suus of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Jo   23 Feb 2015
Coole naam

Trudy   25 Sep 2010
Hoort deze er ook niet bij? Susie?


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455