Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Susan

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Susan: De meisjesnaam Susan is afgeleid van het Latijnse "sjoesjanah" en heeft als betekenis "lelie" of "beeldschoon".

Bekende naamdragers

Susan Sarandon (1946) is een Amerikaans filmactrice. Susan kreeg in 1996 voor haar rol in Dead Man Walking een Academy Award. Daarnaast kreeg ze nog tal van acteerprijzen toegekend, waaronder een BAFTA Award. In 2002 kreeg Susan een ster op de Hollywood Walk of Fame. Haar dochter Eva volgde in 1992 in haar voetsporen toen ze haar filmdebuut maakte met een klein rolletje in de film Bob Roberts. Ze spelen dikwijls samen in dezelfde films, zoals in Anywhere But Here, The Banger Sisters en Middle of Nowhere.

Afgeleide namen: Susana, Susanna, Susannah, Susanne, Susy, Suus, Suzan, Suzanna, Suzanne, Suze, Suzie, Suzy

Geboortekaartjes met de naam Susan

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Susan. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Susan of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Susan kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Susan of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Susan   30 Aug 2012
Een bijzondere naam. Mijn schoonheidssalon wordt naar mezelf vernoemd!

Laura   11 Sep 2011
mijn zus heet susan


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455