Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Stien

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Stien: Stien kan een verkorting zijn van verschillende namen, zoals Constantin met als betekenis "de standvastige", Augustin met als betekenis "de eerwaardige" of Justien met als betekenis "de rechtschapene".

Bekende naamdragers

Stien Eelsingh (1903-1964) is een Nederlandse schilderes met als bijnaam "schilderes van Staphorst". In Staphorst richtte ze een boerderij op als woonhuis, atelier en tentoonstellingsruimte. Ze maakte zowel schilderijen, tekeningen, aquarellen en litho's. Er zijn ook enkele boeken geschreven over Stien Eelsingh.

Stien Baas-Kaiser (1938) was een voormalig Nederlands schaatster. Ze werd zesmaal Nederlands kampioen en brak verschillende wereldrecords. Ze won verschillende Olympische medailles waaronder de gouden medaille op de 3000 meter in 1972.

Afgeleide namen: Stiena, Stiene, Stieneke, Stienes, Stientje, Justin, Justine, Augustin

Geboortekaartjes met de naam Stien

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Stien. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Stien of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Stien kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Stien of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Stien   10 Aug 2020
Slechte naam

Halima   04 Jul 2013
Supper mooi naam

stien josemanders   07 Mar 2012
ik vint dit echt te gek gaaf dus. ik ken niemand die stien heet.

stien   15 Feb 2012
leuk

stien   15 Nov 2011
stien is de aller mooiste naam ooit!

Stien   29 Jun 2011
COOLE NAAM Hé

justien (jus10)   03 Nov 2008
waarom staat mijn naam er niet bij


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455