Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Steve

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Steve: Steve is afgeleid van het Griekse Stephanos, met als betekenis "de gekranste" of "de winnaar".

Bekende naamdragers

Steve Jobs (1955-2011) was medeoprichter en topman van Apple Computers. Steve was in 2006 de meestverdienende directeur in de VS. Hij wordt beschouwd als pionier van de computerindustrie. Telkens het Apple concern een nieuwe ontwikkeling bekend maakte deed Steve dat tijdens zijn keynote-speeches. In 2001 zorgde Steve zorgde voor een echte doorbraak van Apple met de lancering van de muziekspeler iPod en de elektronische liedjeswinkel iTunes.

Steve Stevaert (1954) is een Vlaams politicus van de socialistische partij sp.a en was van 2005 tot 2009 gouverneur van de provincie Limburg. Voor zijn politieke loopbaan was Steve een caf├ębaas en exploiteerde hij verschillende jongerencaf├ęs. In 1997 werd hij bekend nadat hij als burgemeester van Hasselt gratis openbaar vervoer lanceerde. In 2003 volgde hij Patrick Janssens op als voorzitter van de sp.a. en werd twee jaar later gouverneur van Limburg.

Afgeleide namen: Steef, Steefje, Stef, Stefan, Stefana, Stefanie, Stefanus, Steffen, Steffert, Stephaan, Stephane, Steven

Geboortekaartjes met de naam Steve

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Steve. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Steve of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Steve kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Steve of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455