Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Stephan

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Stephan: Stephan is afgeleid van het Griekse stephanos dat "krans" of "overwinnaar" betekent.

Bekende naamdragers

Stephan Brenninkmeijer (1964) is een Nederlandse filmregisseur en scenarioschrijver. In 1994 regisseerde Stephan de serie 12 Steden, 13 Ongelukken. Stephan regisseerde in 2000 de telefilm De Stilte Van Het Naderen, die het ICVM festival in Atlanta de Golden Crown Award won voor beste internationale film.

Stephan Veen (1970) is een voormalig tophockeyer uit Nederland. Stephan speelde 275 officiƫle interlands de nationale hockeyploeg, waarin hij 116 doelpunten scoorde. Steephan maakte zijn debuut in Oranje in 1989 in een wedstrijd tegen Maleisiƫ. In 1998 en 2000 werd Stephan uitgeroepen door FIH tot wereldhockeyer van het jaar.

Afgeleide namen: Stef, Steff, Steffen, Steef, Steefje, Steffen, Steven, Stefabus, Stefaan, Stefan, Stephanie, Stefanie, Stefano

Geboortekaartjes met de naam Stephan

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Stephan. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Stephan of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Stephan kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Stephan of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455