Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Sten

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Sten: De jongensnaam Sten is een verkorting van Augustijn, met als betekenis "de geheiligde" of "de eerwaardige". Stein heeft ook als betekenis 'stenen wapen'.

Bekende naamdragers

Sten Stensen (1947) is een voormalig Noors langebaanschaatser, die tijdens de Olympische Winterspelen in het Japanse Sapporo in 1972 brons won op de 5000 meter en de 10000 meter. Een jaar later werd hij op het WK Allround tweede en in 1974 won hij het WK Allround in Inzell. Op de Olympische Winterspelen van 1976 in Innsbruck won Sten zilver op de 5000 meter en goud op de 5000 meter. In 1978 werd Sten tweede tijdens het Europees Kampioenschap allround.

Afgeleide namen: Stein, Steyn, Stijn, Stinus

Geboortekaartjes met de naam Sten

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Sten. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Sten of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!



Reacties

Reacties in verband met de voornaam Sten kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Sten of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455