Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Stefanie

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Stefanie: Stefanie is afgeleid van het Griekse Stephanos met als betekenis "de gekranste" of "de winnaar".

Bekende naamdragers

Stefanie van Belgiƫ (1864-1945) was een dochter van koning Leopold II en diens vrouw Maria Hendrika. In 1881 trouwde Stefanie met aartshertog Rudolf van Oostenrijk. Samen kregen ze een dochter, maar ze kon niet zorgen voor een mannelijke erfopvolger, waarschijnlijk omdat ze een geslachtsziekte had overgekregen van Rudolf. Stefanie kon in het Oostenrijkse hof weinig rekenen op sympathie. Ze werd moreel zwaargewicht en een lelijke olifant genoemd. In 1900 huwde ze met Elemer, Prins van Lonyay de Nagy-Lonya en Vasaros-Nameny maar dat huwelijk was zeer omstreden.

Stefanie Sun (1978) is een populaire Chinees-Singaporese zangeres. Ze zingt vooral in het Mandarijn, maar ook in het Engels. Stefanie Sun won verschillende prijzen, waaronder de MTV Asia Awards en de Channel V Music Awards.

Afgeleide namen: Steef, Steefje, Stef, Stefan, Stefana, Stefanus, Steffen, Steffert, Stephaan, Stephane, Steve, Steven

Geboortekaartjes met de naam Stefanie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Stefanie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Stefanie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Stefanie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Stefanie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455