Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Stéphanie

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Stephanie: De meisjesnaam Stephanie is afgeleid van het Griekse Stephanos met als betekenis "de gekranste" of "de winnaar".

Bekende naamdragers

Stéphanie van Monaco (1965) is de tweede dochter van Reinier van Monaco en Grace Kelly. Stéphanie is zus van prinses Caroline en prins Albert, de huidige vorst van Monaco. In 1982 was Stéphanie betrokken bij een ernstig auto-ongeluk, waarbij haar moeder overleed. Stéphanie heeft enekele jaren carrière gemaakt als zangeres. Alleen haar eerste single Ouragan werd een hit. Ze zou als tiener verschillende relatie hebben gehad, o.a. met de Spaanse zanger Miguel Bosé, Paul Belmondo en haar bodyguard Daniel Ducruet, waarvan ze zwanger raakte.

Stephanie Claes (1983) is een Vlaamse actrice, die sinds 2006 de rol van Zoe de Rixart de Waremme vertolkte in de populaire Vlaamse soapserie Familie. In dezelfde serie speelde ze ook de rol van Noa De Rixart de Waremme. Haar twee zusse, Barbara en Silvia, zijn tevens actrices.

Stéphanie Meire (1971) was Miss België in 1993. Na haar verkiezing ze diverse media-opdrachten uit. Spéphanie deubuteerde als actrice in de soap Wat nu weer!? Daarna speelde ze in de soapreeks Familie als Femke Maeterlinck en Eefje Govaert. Ze presenteerde belspelletjes Woordzoeker en Time To Play en het spelprogramma Puzzeltijd op VTM.

Afgeleide namen: Steef, Steefje, Stef, Stefan, Stefana, Stefanie, Stefanus, Steffen, Steffert, Stephaan, Stephane, Steve, Steven

Geboortekaartjes met de naam Stephanie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Stephanie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Stephanie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Stephanie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Stephanie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

veronicelove8   11 Feb 2011
ik wul mijn betekenis weten oke


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455