Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Sophia

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Sophia: Sophia is een Grieks woord met als betekenis "wijsheid" betekent. De heilige Sophia, een voorname Christen tijdens keizer Hadrianus, verdeelde na de dood van haar man al haar bezittingen onder de armen.

Bekende naamdragers

Sophia Wezer (1972) is een Nederlands zangeres, danseres en actrice. Sophia acteert vooral in Musicals. Vanaf 1999 speelde ze Velma in de musical Chicago. Voor deze rol ontving zij de John Kraaijkamp Musical Award 2000 voor Aanstormend Vrouwelijk Talent. Met de groep Shift behaalde Sophia een nummer één-notering in Nederland voor het nummer Wonderful. Ook als solozangeres scoorde zij enkele hits, waaronder Running So Hard, Take It Or Leave It en Gimme The Night. Sophia speelde heel wat rollen in films en televiseries. Zo speelde ze de rol van Miranda in de televisieserie Pauwen & Reigers.

Sophia van Griekenland (1938) is prinses van Griekenland en Denemarken en koningin van Spanje. Ze is de dochter van de Griekse koning Paul I en koningin Frederika. Sophia is getrouwd met de Spaanse koning Juan Carlos met wie ze drie kinderen heeft: Elena, Cristina en Felipe.

Afgeleide namen: Sofia, Sofie, Sophie

Geboortekaartjes met de naam Sophia

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Sophia. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Sophia of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Sophia kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Sophia of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455