Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Sofia

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Sofia: Sofia is afgeleid van het Griekse woord sophia dat "wijsheid" betekent.

Bekende naamdragers

Sofia Arvidsson (1984) is een Zweedse tennisster die in 2006 een WTA tornooi won. Op de Grand Slam haalde Sofia haar beste prestatie in 2006 toen ze als derde eindigde.

Sofia Coppola (1971) is een Amerikaanse actrice en filmregisseur. Toen Sofia nog maar 1 jaar oud was speelde ze baby in de doopscène in The Godfather. Later speelde ze in The Godfather Part III en Star Wars: Episode I: The Phantom Menace. In 1998 debuteerde ze als regisseur van de kortfilm Lick the Star en een jaar later regisserde ze haar eerste langspeelfilm, The Virgin Suicides. In 2003 ontving Sofia voor haar film Lost in Translation vier Oscarnominaties. Haar films worden getypeerd door een erige en soms surrealistische sfeer.

Sofía van Spanje (2007) is de tweede dochter van de Spaanse kroonprins Felipe en prinses Letizia. Ze is vernoemd naar haar grootmoeder, koningin Sofía. Sofía de derde in lijn voor de Spaanse troonopvolging.

Afgeleide namen: Sofie, Sophie, Sophia, Sofia, Fie, Fieke, Fietje

Geboortekaartjes met de naam Sofia

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Sofia. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Sofia of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Sofia kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Sofia of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Sofia    22 Oct 2015
Ik ben ook wel blij met mijn naam, in mijn klas ben ik de enige die Sofia met de 'F' heet, ook veel kinderen vinden mijn naam echt suppermooi, ze zouden liever Sofia heten inplaats van hun naam 😂

Sofia   22 Dec 2010
Eigenlijk ben ik heel trots op mijn naam. Hij vloeit heel mooi, is een beetje poëtisch en in mijn omgeving ben ik uniek.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455