Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Sjoukje

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Nederlands

Betekenis Sjoukje: De meisjesnaam Sjouke is afgeleid van de Germaanse naam Sigiward, met als betekenis "de overwinnende hoeder".

Bekende naamdragers

Sjoukje Dijkstra(1942) is een voormalig Nederlands kunstrijdster op de schaats, die in de jaren zestig tot de wereldtop behoorde. Sjoukje werd driemaal wereldkampioen en vijfmaal op rij Europees kampioen. In 1956 nam ze als 14-jarige deel aan de Olympische Winterspelen. In 1960 won Sjoukje zilver op de Olympische Winterspelen en vier jaar later goud. medaille in 1960 Zij maakte haar debuut als 14-jarige bij de Winterspelen van 1956 in Cortina d'Ampezzo. In 2005 kreeg ze een Fanny Blankers-Koen Trofee uitgereikt.

Sjoukje Hooymaayer (1940) is een Nederlandse actrice. Voor haar eindexamen in 1965 aan de Toneelschool Amsterdam kreeg Sjoukje de Top Naeff-prijs. Sjouke speelde in verschillende theatergezelschappen en was tevens te zien op televisie, zoals in Vorstenschool en in Verhalen Van Boccaccio. Maar de grootste bekendheid bij het grote publiek kreeg zij door haar rol van dokter in de succesvolle serie Zeg 'ns AAA.

Afgeleide namen: Sjouke

Geboortekaartjes met de naam Sjoukje

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Sjoukje. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Sjoukje of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Sjoukje kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Sjoukje of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Sjouke Donker   03 Jul 2013
Hallo, ik woon in het buitenland en mijn naam is daar erg moeilijk uit te spreken. mijn roepnaam is George wat makkelijker is.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455