Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Sjoerd

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Sjoerd: Sjoerd is een Friese naam, afgeleid van Sigiward, met als betenis "hoeder die overwint".

Bekende naamdragers

Sjoerd Pleijsier (1954) is een Nederlands acteur en tekstschrijver. Op televisie brak Sjoerd door met zijn rol van Arie van Steenderen in de serie De Weg Van Willy Van Hemert. Samen met Gerard Cox schreef Sjoerd de tv-comedyserie Toen Was Geluk Heel Gewoon, waarin hij ook de hoofdrollen vertolkte. Van 1999 tot 2002 was hij een vast panellid van het consumentenprogramma Ook dat nog!. Sjoerd was ook te zien in de musical Turks Fruit, het theaterstuk Jan Rap En z'n Maat en de musical Ciske De Rat.

Sjoerd Dragtsma (1984) is een Nederlands acteur. In 2004 was Sjoerd te zien in de soapserie Het Glazen Huis. Twee jaar later speelde Sjoerd een gastrol in het laatste seizoen van Kees & Co, als het vriendje van Mariƫlle. Verder was hij te zien in dramaserie Gooische Vrouwen, de soap Onderweg Naar Morgen, de comedyserie We Gaan Nog Niet Naar Huis en de serie Goede Tijden, Slechte Tijden.

Afgeleide namen: Sieuwerd, Sigiward, Sjo, Sjoeke

Geboortekaartjes met de naam Sjoerd

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Sjoerd. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Sjoerd of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Sjoerd kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Sjoerd of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455