Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Sita

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Indisch

Betekenis Sita: De meisjesnaam Sita heeft als betekenis "godin van het land". Sita kan ook een verkorting zijn van een andere naam die eindigt op -sita, zoals Rosita, met als betekenis "roos".

Bekende naamdragers

Sita Vermeulen (1980) is een Nederlands popzangeres die in 2001 meedeed aan het programma Starmaker en samen met andere deelnemers liedjes maakte in de band K-otic. In 2002 verscheen haar eerste solonummer, getitteld Happy. Ook in Frankrijk heeft Sita Vermeulen succes. Het liedje Le Chemin, dat ze samen opnam met de groep Kyo, werd door een Franse radiozender uitgeroepen tot het beste Franstalige lied van 2003. In 2005 lanceerde ze een kerstnummer, Because We Care, waarvan de opbrengst naar Unicef ging.

Afgeleide namen: Roos, Roosje, Rosita

Geboortekaartjes met de naam Sita

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Sita. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Sita of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Sita kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Sita of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455