Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Shirley

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Shirley: Shirley is een Engelse naam met als letterlijke betekenis "open plaats in het bos, waar de volksvergadering van de shire, het graafschap werd gehouden".

Bekende naamdragers

Shirley Zwerus (1946) is een Nederlandse zangeres en pianiste. Reeds op zevenjarige leeftijd trad ze al op in het kindercircus. In 1956 maakte Shirley haar televisiedebuut in de Johnny en Rijk show, waar ze het liedje Little Things Mean a Lot zong. In 1958 bracht ze haar eerste single uit, Maar Ondanks Dat. In 1977 werd haat single It's Me een Top 40 hit.

Shirley MacLaine (1934) is een Amerikaans actrice. Shirley maakte haar filmdebuut in 1955 in de zwarte komedie The Trouble With Harry. Voor Some Came Running uit 1958 kreeg Shirley haar eerste nominatie voor een Oscar voor Beste Actrice. In 1975 maakte ze een documentaire over China, The Other Half of the Sky, A China Memoir werd ze tevens genomineerd voor een Oscar. Uiteindelijk won ze in 1983 haar eerste Oscar voor Beste Actrice voor haar rol als de egocentrische moeder van Debra in de film Terms of Endearment. In 1988 won Shirley een Golden Globe voor de film Madame Sousatzka. Shirley was getrouwd met zakenman Steve Parker, en heeft één dochter, Sachi.

Shirley Bassey (1937) is een Welsh zangeres die beroemd is vanwege de drie titelsongs voor drie verschillende James Bond films: Goldfinger, Diamonds Are Forever en Moonraker. Daarnaast scoorde Shirley enkele hits, waaronder Big Spender en This Is My Life.

Afgeleide namen: Sherli, Sherlie, Sherrlie, Sheryl, Shirely, Shirlea, Shirlee

Geboortekaartjes met de naam Shirley

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Shirley. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Shirley of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!



Reacties

Reacties in verband met de voornaam Shirley kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Shirley of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

shirley   12 May 2013
ik wil graag mn naam veranderen, ik word hier dus echt gek van! deze naam is moeilijk te verstaan en vragen mensen dus bijna altijd wel 2x hoe je heet.. soms wel 3x.. heel veel mensen weten niet hoe je het schrijft. en kleine kinderen kunnen het niet uitspreken! mijn lieverlings oppaskindje noemt me noenoe omdat hij het te lastig vind :( wie weet er nog een andere makkelijkere leuke naam voor me? xx een onzeker meisje die een andere naam wil


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455